#181 – Det nya mörkrummet

Jag har inrett mitt nya mörkrummet – det finns visserligen dock en hel del kvar att göra – och jag tycker att resultatet verkar arta sig väl. Rent av mycket väl! Det nya mörkrummet kommer att bli så mycket mer än bara ett mörkrum. Jag kommer nämligen även att få plats med gitarrerna, basen, keyboarden, staffliet. Mitt nya mörkrum blir således ett rum där kreativiteten kommer att få flöda fritt. Underbart, va?


Det vill till att jag är försiktigt, annars kommer elefanterna att dränkas i kemi. :)

Jag har inte förstorat på väldigt länge. Orsakerna är visserligen många, men den kanske största är att det har varit så fruktansvärt omständligt att förstora i sovrummet; det har blivit ett stort företag varenda gång jag ska förstora vilket resulterat i att jag tappat suget. Nu hoppas och tror jag på att få mer tid och lust till att arbeta i mörkrummet.


En titt i mätsökarlådan. Visst ligger de prydligt?

Det finns en hel del överflödig kamerautrustning … och jag har faktiskt funderat på att sälja av lite, dels för att kunna finansiera kommande resor, dels för att jag är övertygad om att vissa kameror skulle komma bättre till pass hos andra fotografer.

***

När jag kommer hem från Rom har jag förhoppningsvis ett gäng nya fotografier att arbeta med. Och förhoppningsvis får jag även några nya guldkorn med mig hem. Tre dagar är dock en ganska kort tid – kanske rent av för kort – och jag vet av erfarenhet att det är sällan jag lyckas ta några vettiga fotografier under mina resors första dagar. Resan kommer därför att bli en fotografisk utmaning för mig.

Och så måste jag givetvis hela tiden ha i åtanke att jag reser för att se – inte för att fotografera.

Förhoppningsvis sätter varken vädret eller förkylningen några käppar i hjulet. Snö och flygplan är ju ingen bra kombination. Tyvärr! Men det är bara att hålla tummarna för att vädret åtminstone är tillräckligt stabilt för att Ryanair ska låta skicka upp sina maskiner i luften.

Add a Comment Trackback

Add a Comment