#1830 – Barndomsbyn

Orkanvallen, Skultorp.

På Orkanvallen gjorde jag mitt första fotbollsmål. Nabben cup. Det var en jämn batalj mellan Skultorps IF och något bortglömt lag från Skaraborgs slätter. Skultorp hade inlett starkt och en härlig seger låg i luften. I halvlek stod det 1-0 till laget från barndomsbyn. Bortalaget inledde andra halvlek starkt och det blev 1-1. Matchen blev jämnare och i slutminuten kom avgörandet. En långboll kom mot mig och paniken steg. Jag måste rensa, tänkte jag. Jag fick en ordentlig felträff och skottet gick in i eget mål. Och som om inte det vore nog, det var min födelsedag …

Fotografiet är en del av projektet Barndomsbyn. Holga 120N och Ilford Delta 400.

Tags: , , , , , , , , , , ,
Add a Comment Trackback

10 Comments

 1. Barndomsbyn verkar spännande. Kan bli en bra bok !

 2. Jag ska arbeta med projektet över sommaren. Förhoppningsvis blir det en bok i höst eller vinter. Just nu letar jag utställningslokal i Skövde-trakten. Barndomsbyn ska ställas ut i Västergötland; det är där bilderna hör hemma.

 3. Jag hade gärna ställt ut på kulturhuset i Skövde, men det är nog svårt att komma till.

 4. Nej, bara att fråga. Får du ett nej så bara sök nån annanstans.

  Du måste tro på dig själv, på samma vis som vi tror på dig.

 5. Absolut. Man måste sikta högt!

 6. Skövde Stadsmuseum har fotoutställninglokaler

  http://gallerilucifer.se/

  Galleri Stockselius
  Skaraborgsg. 4, Skövde

 7. Tack för tipset, Niklas! Absolut värt att kolla upp.

 8. ja, satsa!! sådana här projekt tror jag verkligen på och jag tror att folk är mottagliga för det med. jag vet jag är :)

 9. Jag ska ge materialet en ärlig chans. Det vore kul att ställa ut i mina barndomstrakter.

Add a Comment