#1269 – Kameraväska

Jag har en kameraväska som passar mina vardagsbehov. Väskan är en ombyggd Fjällräven Kånken. Kånken är trevlig. Några nackdelar finns dock:

 • Den har inget vidare bra datorfack. Det finns visserligen en ny, specialtillverkad version som har fack för dator.
 • Inte helt vattentät
 • Tunna axelremmar
 • Tunt tyg i botten, kan medföra att vatten kommer in om man ställer ner väskan på blöt mark.
 • Rymmer bara 16 liter
Jag letar lite efter ett komplement, en väska man kan ta med sig när man ska iväg på resor. Väskan bör ha plats för dator, ett kamerahus och objektiv, ett tiotal filmrullar, några böcker, ombyten, etc. Väskan får inte se ut som en kameraväska, därför går i princip alla riktiga kameraväskor bort. Inte heller axelväskor passar mig (ryggproblem). Just nu är jag ganska nyfiken på en sån här väska. Någon som har erfarenhet av den?

Add a Comment Trackback

5 Comments

 1. Det finns ju Storkånken som rymmer 20 liter. Jag skaffade en sån på 1080-talet och gjorde till kameraväska med egentillverkad inredning. Har den fortfarande för min SLR-utrustning (fast numera använder jag den inte så mycket då jag begränsar antal objektiv jag har med mig samtidigt).

 2. Inte för att Storkånken inte skulle vara extremt slitstark, men 930 år har den inte på nacken. Blev visst en nolla istället för en nia…

 3. Om du är på jakt efter riktigt bisarra och underliga kameraväskor så kan du ta en titt på den här sidan. Vad sägs om ett Belly Dancer Harness, en Holster Camera Bag eller en Logistics Manager som förutom att rymma din kamerautrustning även rymmer hela ditt bohag :)
  http://www.thinktankphoto.com/

 4. Jag har sneglat på en stor Kånken. Det finns ju en Kånken (20 liter) som har datorfack. Den skulle passa mig. Dock tror jag att tyget i den väskan jag länkade till är mer vattenavvisande. Kånken är visserligen ganska vattenavvisande (tyget sväller när det blir fuktigt, och hindrar därmed att vatten tränger in) men jag har flera gången känt hur insidan av botten blivit fuktig. Väskan i länken har, om jag inte misstar mig, dubbelt bottentyg. :)

  /Johan

 5. Hela bohaget i en väska? Jag har förvisso få prylar i mitt liv, så det är nog ingen omöjlighet.

Add a Comment