#1189 – Många turer kring Terje …

Turerna kring naturfotografen Terje Hellesö har varit många. Först snodde han bilder på lodjur, bilder som han sedan klistrade in i sina egna landskapsbilder. Terje förnekade in i det sista. Först när han blev överbevisad erkände han. Nu har det uppdagats att Terje även tagit texter.

Så sent som i slutet av förra veckan förnekade Terje att han tagit några texter.[1] Men nu är han – än en gång – överbevisad. Boken Min plats i ljuset har slutat saluföras av Nevabooks, med följande motivering: “Boken har utgått ur vårt sortiment eftersom det framgått att en del texter i boken är kopierade från andra upphovsrättsinnehavare utan tillstånd eller att källan angivits.” Beslutet grundar sig på de bevis som Terjade Foton/Flashbackgrävarna presenterat.[2]

[1] http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5064928
[2] http://terjadefoton.wordpress.com/2012/04/15/pressmeddelande-flashbackgravarna-avslojar-och-bevisar-terje-hellesos-plagiering-i-bok-och-artikel/

Add a Comment Trackback

2 Comments

  1. Terje tycker att han är förföljd och illa behandlad men det finns bara en utväg för honom för att slippa drevet och det är blotta sig och lägga alla korten på bordet.
    //Mikael Good

  2. Du har helt rätt.

    Hela situationen har tagit onödigt stora proportioner. Terje har hela tiden försett grävarna på Flashback med tändvätska. Hade han lagt alla korten på bordet i början av september hade nog diskussionerna avstannat med detsamma.

Add a Comment