October, 2013

#1819

Posted in Digitalt No Comments »

#1818 – Det vankas utställning

Det vankas utställning. I slutet av oktober börjar min utställning 24 fotografier på Kulturhuset Palladium i Växjö. Kulturhuset drivs ideellt i en gammal biograf. Jag har inte sett lokalerna än, men jag är övertygad om att inomhusmiljön är den rätta för mina bilder.

Häromdagen ramade jag bilderna. Det tog tid men slutresultatet blev över förväntan. Jag valde vita ramar av den enklaste sorten. Bilderna har storleken 12×12 cm, d.v.s. exakt samma mått som bilderna jag visade på Pinhole&Toy i Rimforsa tidigare i år. Jag älskar småbilder. Småbilder minskar avståndet mellan verket och betraktaren. Enligt mig är det sällan fotografier vinner på att visas i större format än 40×50 cm.

Bilderna som visas är fristående fragment. Att bestämma bildordningen har därför inte varit det enklaste. Som tur är har jag fått hjälp från flera håll. Nu har jag äntligen hittat den röda tråden genom bildmaterialet. Jag har uteslutande använt enkla plastkameror (främst en gammal Diana från 1960-talets mitt). Samtliga fotografier är svartvita.

Utställningen pågår mellan 26 oktober och 15 november. I samband med utställningen finns mina fotografier till försäljning. 

Posted in Allmänt 2 Comments »

#1817

Posted in Svartvit 4 Comments »