April, 2013

#1776 – Jag fotograferar för att minnas

Jag fotograferar som aldrig förr men jag har ingenting att säga när det gäller fotografi. Mitt intresse för fotografi har tagit en ny vändning. Förr älskade jag att ge mig in i debatter av olika slag. Jag provocerade och lät mig provoceras, och alltid hade jag något att säga eller tycka. Nu bryr jag mig inte längre. Det enda som intresserar mig är mina bilder, mina fragment av mitt liv.

Jag har min lilla digitalkamera i jackfickan. Den följer med mig vart jag än går; den var med på förlossningen och tiden på BB; den följer med till jobbet och på helgutflykterna. Skärmen har fått en spricka och metallkanten på ena sidan håller på att lossna. Är den redan inne på sista versen? Ja, kanske det. Skulle den gå sönder köper jag en likadan, fast begagnad. Begagnade Panasonic-kameror är ju billiga som snor i dessa tider.

Jag vaknar alltid innan väckarklockan ringer. Solen skiner in genom sovrumsfönstret. Hilda ligger mellan mig och Britta. Hon sparkar, gnäller och skriker om vartannat. Är det inte vackert? Jag kan inte låta bli att ta några bilder. Dessa ögonblick kommer kännas oändligt avlägsna redan om några år. Jag fotograferar för att minnas.

Posted in Allmänt 2 Comments »

#1775 – Lat frukoststund på Torpa

Posted in Allmänt 2 Comments »

#1774 – Studiegatan 1a

Posted in Allmänt 1 Comment »

#1773 – Vårfragment

Posted in Allmänt 2 Comments »

#1772

Posted in Allmänt 2 Comments »