January, 2013

#1723

Posted in Digitalt 3 Comments »

#1722 – Att diskutera kameraprylar är jävligt osexigt

Att diskutera kameraprylar är jävligt osexigt, inte sant? När jag läser pryldiskussioner på Internet slås jag av hur otroligt trista och mossiga samtalen blir. Ord som kromatisk aberration och fokusförskjutning är ju inte särskilt upphetsande.

Posted in Allmänt 4 Comments »

#1721 – Några ord om Sveriges alla gallerior och köpcentrum

Man behöver inte vara ekonom för att förstå att framtiden ser mörk ut för Sveriges alla gallerior och köpcentrum. Rosengallerian i Huskvarna är ett tydligt exempel på en galleria som inte blommar. Flera butikslokaler gapar tomma. Gallerian ska renoveras och många har (naiva) förhoppning om ljusare dagar. Men jag tvivlar. Ta bara Sesamgallerian i Jönköping som föregångsexempel. För ett par år sedan var lokalerna nergångna. Butik efter butik lämnade gallerian och till slut var det tomt, ja, helt tomt (jag har några bilder från när det var tomt; jag ska försöka visa dem inom några dagar). Ägaren/ägarna satsade pengar på gallerian. Lokalerna renoverades, en ny grafisk profil utformade, stora summor lades på marknadsföring. När de nyrenoverade lokalerna öppnade var alla lokaler uthyrda. Nu, några år senare, gapar flera lokaler tomma igen. Samma sak kommer hända med Rosengallerian.

För mig symboliserar alla gallerior och köpcentrum dagens “slit och släng”-mentalitet – och jag gillar inte den mentaliteten. På tjugo år har Sveriges befolkning ökat med ungefär tio procent, under samma tidsperiod har antalet köpcentrum tredubblats. Alla förstår att en sådant ekvation inte går ihop ekonomiskt. Följden blir tomma, övergivna köpcentrum.

Posted in Allmänt 2 Comments »

#1720 – Skrivkramp

Posted in Digitalt No Comments »

#1719

Jag längtar efter vår och värme. Jag längtar efter sol och lediga dagar. Ja, det är allt jag har att säga i dag.

Posted in Digitalt 2 Comments »