February, 2012

#1095 – Vad är meningen med livet?

När vi går hem. Leica M2, Elmar 50/2,8 och Kodak T-max400 (framkallad i Kodak Xtol 1:1)

Vad är meningen med livet? 42? Att ägna sig åt det man älskar? Att göra andra glada? Att falla för frestelser? Att fortplanta sig? Att göra sig odödlig? Jag vet inte …

Tags: ,
Posted in Leica, Svartvit 9 Comments »

#1094 – Folkhemmet, vart tog du vägen?

Tags: ,
Posted in Leica, Svartvit No Comments »

#1093 – Sista chansen …

I morgon är det inte bara skottdag, det är också sista inlämningsdagen för bidrag till första numret av Le Viseur. Ta chansen! Skicka 4-6 fotografier (minst 1 400 pixlar på längsta sidan) till johanlarsson@mudride.com. Skriv gärna några rader om bilderna och uppge även ditt namn, bostadsort och födelseår.

Ett tiotal bidrag har kommit in. Många olika stilar och tekniker finns representerade. Färg och svartvitt. Analogt och digitalt. Glädje och sorg. Förhoppningsvis kommer första numret tilltala alla.

Det första numret kommer i slutet av mars. Håll till godo!

Posted in Allmänt No Comments »

#1092

Reflex i en vattenpöl. Bilden är roterad 180 grader.

Så här års brukar jag alltid fotografera vattenpölar. Jag antar att det har att göra med hur ljuset fallet. Solen står lågt, vilket naturligtvis påverkar ljuset och reflexerna. Folk tittar dock väldigt märkligt på mig när jag kryper på knä och fotograferar vattenpölar. Jaja, det kan jag väl leva med.

Tags: ,
Posted in Leica, Svartvit 2 Comments »

#1091 – Jag låter mig inte luras

Våren ligger just nu i höjd med Prag. Det vore inte fel att sitta på en uteservering i Prag och dricka Pilsner Urquell, eller vad säger ni?

Jag råkade läsa en prylrecension om en svart retrolook-kamera häromdagen. Den är nog ingenting för mig. Jag har liksom inte riktigt förstått varför en kamera ska ha sjuttioelva knappar och sjuhundra olika funktioner. Att den ser gammal ur lurar inte mig ett dugg.

Det här med fotoprylar delar fotografer i två grupper. Å ena sidan hittar ni såna som mig, som anser att teknikrunkandet (jag hittar faktiskt inget bättre ord) fått för stort utrymme, både på forum och i fototidningar. Å andra sidan hittar vi såna som tycker att vi, som är teknikkonservativa, är onödigt trista och sura. Jag trivs dock ganska bra med att vara trist och sur.

I valet och kvalet mellan en resa och en kamera väljer jag en resa – alla dagar i veckan. Kanske borde man möta våren i Prag; det vore ju liksom inte helt fel.

Tags: ,
Posted in Allmänt, Leica, Svartvit 20 Comments »