September, 2011

#771 – East side gallery

East side gallery. Berlin 2010.

Tags:
Posted in Färg, Resor No Comments »

#770

Leica M6, 28mm och Kodak Gold 200.

Tags: ,
Posted in Färg, Leica 5 Comments »

#769

Leica M6, 28mm och Kodak Gold 200.

Det där med färg är fasligt svårt. Eller åtminstone väldigt ovant. Jag ska – det har jag lovat mig själv – börja fotografera mer i färg. I alla fall någon rulle varje månad. Jag tror att det kan vara nyttigt.

Just nu låter jag skannerns automatik göra hela jobbet. Det är kanske inte helt ultimat; det verkar onekligen som att vissa färger sticker iväg en del. Jaja, så kan det vara. Jag antar att det tar ett tag innan jag helt optimerat min färgskanningsteknik.

Posted in Färg, Leica 2 Comments »

#768

I dag blir det förhoppningsvis en hel del framkallning. Jag är även sugen på att plocka fram förstoringsapparaten igen. Vi får se hur det blir med det.

Annars händer det inte så mycket just nu. Jag går mest omkring och har dåligt samvete för att jag inte pluggar så mycket som jag borde. Jag har dock lyckats fixa en del grejer som legat och gnagt ett bra tag. Det känns skönt, så skönt att jag till och med var tvungen att fira med några folköl i går.

***

Höstlöven går direkt från att vara gröna till att bli bruna. Det finns inga vackra mellantoner i år. De lärda hävdar att det beror på värmen. Jag tror mer på slumpen.

Posted in Diana no. 151 2 Comments »

#767

Posted in Uncategorized 2 Comments »