May, 2011

#538 – Ibland kan livet vara sämre


Eftermiddag i London. Leica M6, 28mm och Fomapan 100.

Tags: , ,
Posted in Leica, Resor, Svartvit No Comments »

#537 – En bild av mörker

Alla har vi väl sett videon på den stackars mannen som försöker plåta Stanley cup-pokalen. Allt han vill är ju att få en minnesvärd bild på den åtråvärda hockeytrofén. Stackarn!

En nackdel med genomsiktssökare är att man kan glömma linslocket på. Och det är ju så himla lätt hänt. Alla har vi väl gjort det någon gång. Jag har gjort det en gång. En gång kan kanske låta försumbart, men det är det inte. Jag kände mig så nedslagen efteråt, inte för att jag missat ett ovärderligt ögonblick utan för att det kändes förnedrande. Det är kanske mitt sämsta fotografiska minne. :)

Posted in Allmänt 5 Comments »

#536

Klichéartade fotografier. Det finns fotografier som alla fotografer tagit. Som exempel: Finns det någon som inte har tagit en trapphusbild? Jag tvivlar starkt på det.

Tags: , ,
Posted in Leica, Svartvit 4 Comments »

#535

Tags:
Posted in Digitalt, Resor, Svartvit No Comments »

#534 – Två bokprojekt

Jag skyndar – sakta men säkert. Någon undrar kanske hur det går med mina bokprojekt. Det går framåt, men jag skyndar egentligen inte. Europaprojektet ligger i vila, av den enkla anledningen att jag fortfarande saknar en del material. Än så länge har jag material från följande städer: Paris, Stockholm, Berlin, Prag, Brno, Bratislava, Rom, Köpenhamn, Tallinn, London och Wien. Jag saknar flera städer, så som Budapest och Barcelona. Jag måste dit först innan jag kan ro Europaprojektet i hamn!

Jag har även en Jönköpingsbok på gång. Jönköpingsboken kommer att bli en liten anspråkslös historia om mina fem år här i Jönköping. Jag älskar småböcker. Om jag får som jag vill kommer båda böckerna att bli c:a 60-80 sidor långa; det känns väldigt lagom.

Jag antar att man ska arbeta lagom mycket med en bok; det värsta som finns är ju när någonting känns överarbetat. Överarbetade saker (oavsett om det är filmer, musik eller konst) tenderar att bli helt själlösa. Jag vill – såklart – inte att mina böcker ska bli själlösa, som tur är, är nog risken liten för det.

***

Bilderna i inlägget är tagna med en liten digital kompaktkamera som inte kan fokusera ordentligt.

Tags:
Posted in Bokprojekt, Digitalt, Svartvit 2 Comments »